Hoppa till sidans innehåll

Plogg


Bara några dagar kvar på terminen och det är dags att summera ridskoleåret som gått. Varje år blir jag lika imponerad av lektionsryttarnas framsteg, de flesta rider en gång i veckan, ganska många två gånger i veckan. Sett till att ha egen häst är det inte så många gånger på ett år, men de har "ögon" på sig, hästar som delar med sig av "sin" erfarenhet och det ger utveckling!

Vi har duktiga ponnyryttare som representerat klubben i Allsvenska division III, vi har vuxenryttare som tagit klivet vidare till specialgrupper och också har målet inställt på "riktig" tävling till hösten. En del föredrar att bara träna och tävla här hemma. Ingen prestation är mer värd än den andra för den gemensamma nämnaren är att lära mer om hästen, lära mer om ridning och att skapa gemenskap med varandra och hästarna!

Till hösten kommer en mini-clinic serie där deltagandet kan resultera i både mer kunskap och fina priser...! Är du nyfiken på vad mer som händer i höst håll koll på hemsidan där vi publicerar terminsplaneringen för hösten under fliken"Ridskolan" i vecka 27!


 

 

Intressant artikel om mellantrav!

Klicka här

 


 

Måndag morgon och summerar helgen som varit. Söndag är för mig lektionsdag och i går möttes jag av glada ryttare som varit på Hvilsta i Eskilstuna på lördagen och tävlat första omgången av div III hoppning för ponnyer. Vi har ett lag med både privatryttare och lektionsryttare, många supporters och ledare, både vuxna och ungdomar! Denna gång med ryttare som debuterade som tävlingsryttare, med den äran! Det är för de som vill, ett mål när man rider i specialgrupp, att få möjlighet till att tävla externt. 

Allsvenskan för ponnyer tillåter allt från tre till åtta ryttare i laget, en riktigt bra tävlingsform som sänker pressen på den enskilda ryttaren och istället skapar ett stort gäng som kämpar tillsammans! Nu ser vi fram mot de nästa två deltävlingarna, 3 juni och 9 juni!

I helgen som kommer är det Blåbärshoppning och det ser jag fram emot!


 

Blåbärshoppning

Idag har jag jobbat och det var en sådan där lite extra rolig jobbdag! Det var Påskskutt idag (blåbärshoppning). Det är kul att så många vill vara med och uppslutningen är även stor på läktaren!

Jag måste säga att jag blir lite stolt när jag står där i manegen och ser alla duktiga ambitiösa ryttare och ser alla våra fina ridskoleponnyer/hästar. Några av ryttarna är det färsta gången för och några av er har jag sett utvecklas sedan jag började här för 11 år sedan! Oj, tänk att det är så länge sedan, då var ni de som startade för första gången, idag är ni viktiga förebilder för de minsta! 

KFAB hade sponsrat med fina priser till alla ryttare! Tack!

Nu laddar vi om för Clearround dressyr på måndag! // Annette


 Tror du jag behöver spänna gjorden lite till?

Den frågan får man ofta som ridlärare! Kolla in klippet i artikeln i länken!

https://www.tidningenridsport.se/se-marcus-westergren-hoppa-utan-sadelgjord/


 Plogg, personalens egen blogg!

Här kommer vi med jämna mellanrum skriva om saker som ska ske, om saker som hänt och en och annan egen fundering kring det här med hästar och ridning! Kanske länka till en och annan bra artikel!

Uppdaterad: 18 JUN 2018 11:20 Skribent: Annette Karlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Katrineholms RF - Ridsport
Djulö, Trolldal
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015055740
E-post: This is a mailto link

Se all info